30 minutes or less (skulle publicerats sådär 10 timmar sen)

Kom precis hem från biografen i Oregon City - första kvällen jag är ute efter 23. Det gäller att leva farligt!!!
Tidigare idag gjorde jag inte ett jota, jag hängde i soffan ackompanjerad av TVn och Mitch. För att komma ut ur huset joinade jag Brian, Jori och Mitch när de skulle till fotbollsträningen, så lite sol har jag allt fått på mig och jag har sparkat på några bollar. Till middag fick vi grillat kött, grönsaker och bakad potatis. yum! Det här var också första middagen som alla var hemma och alla åt vid samma bord, vilket innebar nått alldeles nytt för mig; bordsbön! Det var intressant, lite svårt att komma ihåg allt de sa men jag lär mig väl med tiden!
Sedan chillade vi lite innan jag, Chelsi, Brett och Mitch begav oss till biografen. Filmen var helt okej, titeln är som rubriken lyder "30 minutes or less". Den var helt okej, hade sina roliga moments och jag skrattade en del, men den var lite du
Det var min dag amigos, adios!!!

not my thing, gör mitt bästa och sådär

Okej kompisar, det här med bloggning är lite småjobbigt och jag har inte haft med mig kameran någonstans. Men jag tänkte köra en recap om vad jag gjort hittills här i West Linn. Sen återkommer jag väl till de sista New York dagarna när jag har tid, its a busy life vettni!

Torsdag; Ankomsten. När vi kom ut till bagageutlämningen stod de där, min och Julias hostfamiljer. Eller rättare sagt så stod halva min familj där. När vi kramats och hämtat bagaget så åkte jag och Monihans 1/2 till en park här i West Linn. Där väntade andra halvan av familjen med en stor picknick korg och en konsert (till min ära såklart). Vi käkade, jag blev presenterad för massa människor och sedan åkte vi hem rätt snabbt. De andra tyckte det var kallt (sommarvärme i sverige) och jag var trött efter min 15-timmars resa.


Fredag; Jag, Ian (ja, jag kan skilja tvillingarna åt. Oftast ser jag det, men ibland fuskar jag och kollar vem som har ett "armband") och Kennedy åkte till skolan för att ordna sports clearence till Kennedy. Samtidigt fick jag en tour genom skolan, sjukt freeesch. Ser verkligen ut som en typisk amerikansk skola. Efter skolan åkte vi till poolen som delas med grannarna och chillade där i ett par timmar, solen tar mycket. Yey!! Det är cirka 34 grader här sådär skönt ni vet. På kvällen blev det ett besök på Safeway, köpte en dipliner för $7, mycket bra pris tycker jag och så fick jag se Lake Osewego där Mitch jobbar.


Lördag; Hängde med och köpte fotbollskor till Jori, de var sjukt billiga. De coola nike, puma, adidas whatever kostade $40. Ville ha ett par, för de var häftiga, även om jag inte spelar fotboll för fem öre hehe. Vi var i ett av mallen, men ingen av oss var på shoppinghumör så vi åt lite Panda Express istället, yum yum. Chillade lite vid poolen. Sen blev det buffalo wings och pizza till middag, det var sweet. Kennedy hade en kompis som sov över, hon var trevlig.

Söndag; Blev väckt tidigt, redan klockan 10, av Mitch som undrade om jag och kennedy ville hänga med när han skulle go boating med sina kompisar. Visst tänkte vi och drog på oss bikini. Sen fick vi skjuts av en av chompisarna till marinan i en väldigt fin, flashig röd volvo cab. Då kände jag mig rätt häftig med musik och fartvind och allt sånt. Väl på båten la vi oss alla på fördäck och solade, drack vatten och åt ostar. Hela dagen spenderades på floden, solandes och badandes. Sen fick vi grillade hamburgare och åkte hem i solnedgången, det var faktiskt väldans fint.

Måndag; Back to school, trodde att jag skulle få välja kurser så både Mitch & Kennedy följde med för att hjälpa till. Men icket, fick bara hämta en massa papper. Chillade mest hela dagen, besökte Target och Costco. Spelade lite fotboll med Mitch och Kyle, jag kan nog vara den bästa fotbollsspelaren på den här sidan av atlanten!!!

TIZDAG

Denna dag slapp vi lektioner, istället fick vi sovmorgon och åkte sedan tunnelbanan in till Manhattan och började dagen med att äta lunch på Planet Hollywood vid Times square. Sjukt god burgare och mina första pommes i amerikat. Efter det fick vi fritid i 5 timmar för, guess what, shopping!!!! Men vid det här laget var det inte bara jag som hade tröttnat på att glida runt i affärerna, så jag och fem svenska amigos gav oss ut på äventyr istället. Vi besökte Disney's store, M&M's store och sen promenerade vi runt i hela Central Park! Det var sjukt fint och fascinerande med en sån gigantisk park mitt i staden.
På kvällen åkte vi en 3 timmars ferry tour runt Manhattan, fint<3333
Efter båtturen väntade våra limousiner på kajen och vi rullade genom hela NYC med musiken på högsta volym ända till campus, standard liksom. Kände mig pretty tuff!
Sofie och de trevliga hamburgarna på Planet Hollywood
Julia, Sofie och Carro inne på M&M's
Mes amigos inne på Disney store
Mindre känd vy på Times square
The sweeds

måndag

På förmiddagen hade vi US history med en high school lärare vid namn Mr. Kenny. Amerikansk historia kan ju låta lite småtrist, men Mr. Kenny var en av de bästa lärarna jag träffat. Han var sjukt rolig och förklarade på intressanta och olika sätt så trots att det är sommarlov så lyssnade man gärna.

Eftermiddagen skulle egentligen spenderats på Jones beach med alla heta surfer dudes, men även denna dag öste regnet ner. Så efter lite snabb omplanering åkte vi till NYC största mall för 6 timmars intensiv shopping.
Men eftersom jag inte skulle spendera alla mina besparingar så blev jag lite smått besviken över att vi missade beachen medans mina vänner jublade. Där inne lallade jag runt med Sofie och sex timmar senare kom jag ut med en ny väska, ett halsband och fyra nagellack. Tycker ändå det var rätt bra jobbat med tanke på hur mycket snygga saker det faktiskt fanns där inne...

På kvällen fick vi fri lek efter den dagliga rehearseln (<-- fin stavning va???) och då hängde vi som vanligt inne hos grannpojkarna ända in på småtimmarna. Det var under denna hängtid som Det hände, jag lyckades bli övertalad till att skypa med min fina hostfamily. Snacka om att jag var livrädd och supernervös, tänk om jag inte kom på vad jag skulle säga och det blidde ztelt. Men det var nemas, hela familjen (förutom Kennedy) inklusive de två små hundarna var med och chattade. Och Sofie fanns vid min sida. De var lika avslappnade och roliga som jag hoppats på och efter vår lilla pratstund längtade jag rätt mycket till att åka till West Linn.
Linnet jag köpte på söndagen + dagens inköp i smyckesväg
Dagens halsband igen dåra
Ett av gårdagens örhängen - typ ett blad/fjäder/whateveeeer
Ny nice väska och sådärrrr
PUWZZ

söndag

Dagen då himlen öppnade sig, herregud vad det regnade. Problemet med Manhattan är att vattnet inte sjunker undan, istället bildas stora laguner på gatorna, dessa vadade vi igenom när vi var på shoppingtur. Egentligen var tanken att vi skulle ha lite sightseeing på olika kända platser och i Central park, men ingen var på humör för att hänga ute.
Medan mina vänner shoppade loss så höll jag hårt i mina pengar eftersom jag visste att jag kunde shoppa allt i Portland/West Linn istället. När vi begav oss hemåt hade jag ett nytt linne, två par nya örhängen och ett par genomdränkta converse på fötterna.
På väg hem hade vi ett stopp vid wall street och ett vid ground zero. Wall street var lite k00lt om man hade sett filmen (vilket jag inte hade) och ground zero såg mest ut som en gigantisk byggarbetsplats, men det var lite häftigt att se början på Freedom Tower.
Kul grej- jag och Sofie kom 1 minut försent till bussen vilket betydde straff. I vår grupp innebar det att man fick sjunga på sitt språk. Vi fick alltså en mick uppkörd i ansiktet och sjöng "Sommaren är kort" för de 35 närvarande, yey. It wasn't pretty och det finns videos som kommer hållas gömda i all evighet!
Freedom Tower
Lite regn och lite polisbilar
Tjarrååå Amigoz


lördag

På förmiddagen började vi med de dagliga lektionstimmarna som alltid gick ut på att ha olika speech-övningar, inte särskillt uppskattat från min sida. Men what to do, det var bara att ställa sig där och stamma lite på engelska.
Efter lunchen - som förövrigt var fantastisk varje dag med sjukt mycket att välja på, spelade vi först baseball vilket också var asroligt och började med rehearsals inför avslutningsshowen.
Efter middagen åkte vi in till NYC för första gången, man fick välja mellan att åka till Empire state eller Brooklyn bridge. Jag och mina amigos valde bron, för att kunna se skylinen och det var mycket pretty.

efterbliven

Eftersom jag är lite dålig på det här med att blogga så kör jag en recap över den gångna veckan i New York!

Fredag: I fredags hade vi campus tour för att kunna hitta överallt, det var väldigt välbehövligt eftersom campus var gigantiskt. Efter rundvandringen hade vi vår första class, vilket innbar att vi skulle öva på att vi skulle öva på att prata inför människor. På eftermiddagen kom en kille som spelat football hela sitt liv för att lära oss grunderna och vi fick testa att spela, sjukt roligt när man väl fattade vad man skulle göra! På kvällen hade vi ett music quiz då veckans grupper tävlade emot varandra, vi var sådär halvbra och kom på 3 plats (av fyra hehe)

concrete jungle where dreams are made

New York! Vi är äntligen här, i Amerikat. Alla är överens om att det är helt overkligt att vi faktiskt är här men fyfan vad nice det är! Det är väldigt varmt, man kan fortfarande vara utomhus utan att förgås men man uppskattar ändå att det finns AC i varje byggnad. Maten var god, mycket fett & socker<333 Men jag och Sofie har gjort upp ett schema för vilka dagar och hur mycket onyttigheter man får äta, annars finns risken att vi rullar redan efter den här veckan.
Jag skulle mest checka in för att berätta att flygresan gick bra, jag älskar redan det lilla jag sett av staden och campus är superfint! Här är klockan bara 21.15, men efter att ha varit vaken i 36 h är jag redigt trött och tänkte sova snart. Fast först ska vi ut och spela lite korgboll med italienarna. CIAO!!!!

22,4+14,9

Tro't eller ej, nu sitter jag här med packade väskor och är praktiskt sätt redo att åka. Om 4 timmar lämnar jag vår kära lägenhet och åker till Arlanda med fina familjen. Egentligen får man ju bara ha 23 kilo, men det var tamigtusan omöjligt, så jag har lite för mycket - men det är värt.

Känns inte alls som om jag är ska åka iväg ett år, att det redan är dags men jag är sjukt taggad. New York en vecka, sjukt fett!!! Pussade precis hejdå på Dina och Mickan, hade lite klädutdelning och ligger nu i min säng för att försöka sova några sista timmar i Svea rike.
Ahmen tjarrå älskade vänner och uppskattade stalkers, bloggar igen när vi kommit tillrätta på campet. Ska bli storbloggArn och bräcka min kära kusin Asta. Förvänta er dagensoutfits, videobloggar och bildbomber (eller ok, inga outfits....)!!!!!
söt mamma och gladchey_7år
mes amigos, final goodbyes<33333

RSS 2.0