Svar på fråga#1

Det verkade vara lite oklart om Alex är släkt eller inte. Alex eller Alie som hon också kallas är min bästiwz, men hon är inte släkt med the Monihans by blood på något sätt.

Alex har en storebror som heter Kyle. Kyle är bästabästis for ever and ever med mina värdbröder Mitch & Ian, de gör seriöst allt ihop och jag tror inte de spenderat mer än 1 dag isär när de befinner sig i samma stat. På så sätt har familjerna blivit väldigt tighta och superbra vänner. När jag kom hit tyckte de att det var en bra idé för Alex (som också är senior i samma skola) att köra mig till skolan de första dagarna och på så sätt har vi blivit bra kompisar.

Alla barna här hemma kallar Kelli (Kyle & Alex's mamma) för deras other mother! Det gör även jag eftersom jag spenderar så mycket tid hemma hos dem att det blivit som ett andra hem för mig! Så vi har middagar och liknande ihop, men mer än så är det icket!
De här är de som ingår i the extended family!

Snowdayyyy!

Aaah yeaahwww! Här i West Linn snöar det väldigt sällan (ni vet sådär mycket så det faktiskt stannar på marken), kanske vart femte år eller så. När det väl snöar utbryter kaos, för ingen vet hur man kör i snö, det är väldigt backigt här samt att ingen har vinter/dubbdäck på sina bilar. Detta resulterar oftast i att skolorna stänger så fort det är mer än 1 inch snö på marken - idag är det kanske 3 inches. Förstå då allas chock när vi "bara" fick 2 timmar försening av schemat, skolbussarna skulle komma 10.03 istället för 08.03.

Klockan tio stod vi där, minutrarna tickade iväg och ingen buss syntes till. Så när skolklockan skulle ringt bestämde vi oss; ingen buss, ingen skola! Och gick hem. Alla på buss 34 fick snowday! Senare visade det sig att bussen först fastnat i en backe och senare kört ner i ett dike- oopsi.

Så jag och Kennedy spenderar dagen framför vår eldstad med varm choklad och gamecube. Vi ska om en timma gå över till grannen och bada hot tub. En bättre dag helt enkelt!

The Happiest Place on Earth

I november åkte jag ju till Disneyland, California tilsammans med tjejerna i familjen (minus Chelsi), skolans danslag och några chaperone-moms. Vi spenderade 4 dagar i solen och hade väldigt roligt.

Jag har alltid velat åka dit och det var truly magical. För de som inte känner till det så är det en enorm nöjespark med temat Disney + att det precis bredvid byggts ännu en nöjespark som heter California Adventure. De två samarbetar så man kan glatt traska fram och tillbaka mellan dem. Jag hoppas att jag i framtiden får chansen att ta mina egna barn dit när de är yngre, runt 5 kanske, för då skulle de verkligen tro på allt och då blir det ännu mer magiskt. Jag älskar ju berg- och dalbanor så jag hade ju extremt kul men annars gick jag mest runt och fascinerades av hur mycket tid och jobb de lagt ner på att skapa/bygga/tillverka allt i parkerna. Allt är så noggrannt och välplanerat gjort för att verka så äkta som möjligt- mycket häftigt!

Jag hade friheten att göra vad jag ville (Traci litar liksom på mig #winning) så jag hängde med Traci, Jori, Joris kompis Izzy + mammorna ibland, bildade nya bekanskaper med the seniors på Danslaget (som Kennedy är med i) och chillade på hotellet när jag blev trött. 

Helt klart en resa jag skulle göra igen om jag fick chansen!!

CHRISTMAS

Julen i amerikat var väldigt annorlunda från den jag är van vid och mycket lugnare än jag hade förväntat mig! Visst hade många människor (inklusive oss) pyntat husen med lampor och diverse juldekorer (vissa maxade det till tusen) + att the mall var en skräckupplevelse de sista 2 veckorna innan jul. Men människorna var mycket lugnare och inte stressade som jag trott pga julhysterin som pågår i affärer osv. Det var alltså en glad överraskning!Jag måste erkänna att jag saknade den Westermarkska julmaten en aning, men annars var det en riktigt bra jul! Det hela började cirkus 3 veckor innan jul då vi åkte till en tree farm, en plantering där de odlar julgranar helt enkelt. Där kan man dricka warm apple cider och promenera runt tills man hittar sin favvogran (de kommer i alla olika former och storlekar). Sedan kommer männen med en motorsåg och hugger ner den åt dig- om du itne vill göra det själv förståss.


Christmas Eve; Den 24 december firas inte med klappar och sådant som hemma. Men det är den kvällen man har släkten över på middag och umgås med dem ett par timmar. Så Brian's sida av familjen kom över på lite soppa & bröd. Vi skypeade även med hans bror och svägerska som bor i Florida. Med min snabbtänkhet och laptop kopplade vi upp det på den stora TV;n så alla kunde se, synas och höras hehe. Tidigare på morgonen hade jag skypeat med min fina släkt hemma i Sveat och öppnat Sverigepaketen, absoluta favoriten var självklart min fiiiiiiiiiiiina systemkamera. Den är världsbäst- tack ma/pa och Mormor+Morfar<3<3<3


Christmas Day; Den 25e är ju THE day här. Men jag gillade faktiskt 24 mer, för det var mer julfeeling när man hade alla familjemedlemmar+vänner över. Den här dagen gick hela förmiddagen åt att öppna paketen- omigod jag hade aldrig sett så många paket under en gran i hela mitt liv. Visserligen är vi 8 i familjen men ÄNDÅ. Det var smockfullt i hela vardagsrummet!! Jag fick MASSOR av paket av familjen också, vilket jag inte alls hade förväntat mig och alla grejer var asbra presenter som jag använder hela tiden! Just nu tillexempel har jag på mig min OSU-hoodie. När alla paket var öppnade och klara så gjorde alla vad de själva ville för att senare på kvällen gå på familjebio. Vilket verkar vara väldigt poppis just på juldagen för biografen var smockfull. Det var en mysig och helt klart värd jul!

 

ÖÖÖH juste, har ni några frågor eller funderingar så är det bara att fråga på!


Systrarna på Julgransjakt.


Min asballa West Linn Lions-sportbag med mitt egna efternamn på.
(keep in mind att det här var klockan 9 på morgonen, så bortse från mullvadsögon och knashår)


Julgraaaaan + kanske 1/4 av paketen (inte en överdrift)


Jag och Kelli- my other mom#2 (Alex's mami)


Emma & Ian Christmas eeeeve


Familjen på skype (Mormor närmast kameran haha)+ min nya kamera


Jag och mina Beaver-stuff!


Vi gjorde Svenska pannkakor till frukost på juldagen!


Fick fina underkläder, helt ärligt de bästa jag har. Om ni är i USA gå till Arie, bezt<3


Min kompis Alex

Som ni kanske har förstått så är halva grejen med de formella danserna här att ta miljontals bilder i ca 45 minuter. Så jag tänkte posta några på mig och min beztiiis.

hehe den här bilden beskriver vår vänskap rätt bra,
Alex är lite gwumpy och jag tycker det är väldans underhållande

My other moms


Winter Formal #2

Jag och min fina syster Kennedy


Karly- basketlagets stjäääärna. Hon är rolig.

The three best friends. Danny & Alex :))

Alla par går i grupp, det här är vår grupp (minus Nick som ligger på golvet dejtlös mwehe)

Mina fina föräldrar#2


Min deeejt Kevin. Vi är bara kompisar så lugn bara lugn!

Mitt urtjusiga koursage (som ska sparas trots att det tyvärr totalförstördes under dansandet)

Fina dukningen för middagen :)))
Min dvärgslav Chelsi

Winter Formal

Igår hade vi vår första halvformella dans, det var mycket roligt och idag snöar det för första gången - det är väldigt ovanligt här så alla är väldigt överexalterade/skräckslagna. Om det inte smälter bort och det är mer än 2 cm snö så stänger hela samhället ner. Även skolorna, så jag hoppas på mer snö hehe!

PICS (tagna med min nya fina jättebra superkamera som jag fick i julklapp!!! kanske skriver lite om jul och nyår alternativt postar bilder. Jag hade det bra, det är det ni verkligen måste veta haha)
Vi tog förebilder
Under förvandlingen
Efterbild (ja, jag har ett squinty eye men det är för att under allt det där sminket gömmer sig en enorm 1-veckas gammal vagel eller nått sånt som gör ögat rött och svullet........)

Här var jag KLAR och REDO att dansa järnet

Mer bilder kommer om ett par timmar då jag posar järnet med familj, vänner och min dejt. Nu ska jag hänga med Alex och åka till Target (världens i särklass bästa affär)


RSS 2.0